Бишкотена торта
Приготвяне
3 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В киселото мляко се изстисква сокът на лимона, настъргва се кората му, слага се захарта и се разбърква добре.
В една водна чаша вряща вода се разбърква една супена лъжица желатин до разтваряне - да стане на каша. Това се смесва с млякото и захарта.
Бишкотите се подреждат в подходящ съд, заливат се с половината смес, нарежда се втори ред бишкоти и се заливат с останалата смес.
Залетите бишкоти се слагат в хладилник до желиране на сместа (3-4 часа). Изцежда се сокът на компота и плодовете се нареждат върху желираната смес.
В една чаша вряща вода се слага 1 с.л. желатин до пълно разтваряне и се слага в сока от компота.
С тази смес се заливат плодовете и стои в хладилник още 3-4 часа.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп