Бишкотена торта с плодове
Неустоимо изкушение, което се приготвя лесно
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От млякото отделете една чаша, а останалото сложете да се вари с маслото. Разбийте 2 жълтъка с половината захар, брашното, грис и нишестето. Към сместа добавете останалото мляко и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. Отделно разбийте 2 белтъка с останалата захар на твърд сняг и добавете внимателно към горещия сварен крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. В подходяща форма подредете тортата: ред бишкоти, напоени в портокалов сок, върху бишкотите излейте част от горещия крем и заравнете повърхността. Върху крема подредете плодове. Редувайте така, докато свършат продуктите. Завършете тортата с крем. Оставете тортата в хладилник за няколко часа. Украсете по желание преди поднасяне.
Още по темата
От половин литър мляко отделете една чаша, а останалото сложете да се свари с маслото. Разбийте 2 жълтъка с 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно, 2...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп