
Невероятно вкусна, сочна и ефектна торта за всеки повод




От половин литър мляко отделете една чаша, а останалото сложете да се свари с маслото. Разбийте 2 жълтъка с 4 супени лъжици захар, 1 супена лъжица брашно, 2 супени лъжици грис и 1 с.л. царевично нишесте. Към сместа добавете чашата мляко, отделена предварително, и изсипете на тънка струйка към врящото на котлона мляко. Отделно разбийте 2 белтъка с 4 супени лъжици захар на твърд сняг и добавете внимателно към горещия сварен крем. Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане еднородна. В подходяща форма редите първо ред бишкоти, напоени в портокалов сок. Върху бишкотите излейте част от горещия крем и заравнете повърхността. Изсипвайте крема бавно. Върху крема разпределете плодовете. Покрийте с нов ред напоени бишкоти и редувайте така, докато свършат продуктите. Завършете тортата с крем. Оставете тортата за няколко часа в хладилника. Украсете по желание.

