Бисквитена торта с ванилов крем

Бисквитена торта с ванилов крем Лакомник

Чудесна домашна торта, която се приготвя лесно

Бисквитена торта с ванилов крем
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 пакета бисквити

200 г захар

8 яйца

1 шоколад

краве масло

есенция от ванилия

4 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч царевично нишесте

щипка сол

 


 

 
Начин на приготвянe

В тенджерка сложете захарта, царевичното нишесте и солта. Прибавете млякото и разбитите жълтъци. Започнете да бъркате, докато заври и започне да се сгъстява. После прибавете маслото и свалете от котлона. Прибавете ванилията и разбъркайте. Прехвърлете крема в купа, покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилник за поне 2 часа. Когато извадите крема, разбъркайте добре с телена бъркалка. После към него прибавете 100 г сметана, предварително разбита. Разбъркайте добре. Останалата сметана загрейте и с нея залейте натрошения на дребно шоколад. Оставете така за 5 минути, шоколадът сам ще се разтопи. След 5 минути започнете да бъркате енергично, докато се получи хомогенна смес. В тава подредете ред бисквити, отгоре половината ванилов крем, ред бисквити, останалия крем, ред бисквити, шоколадовия ганаш. Декорирайте по желание. Приберете в хладилник за поне 2 часа. 

Още по темата
Още по темата
Бисквитена торта с бадеми и стафиди
Кремът се разбива с прясното мляко. В тава се нарежда пласт бисквити, потопени в горещо прясно мляко. Покрива се с крем, поръсва се със счукани орехи, бадеми и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц