Басмати ориз с нар и чили



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Измийте ориза и го разделете на две – едната чаша отделно, половината чаша в друг съд. Половината чаша ще направите по-твърд и хрупкав.
Сложете маслото в голям тиган на среден огън. Когато се разтопи, прибавете половината чаша ориз. Задушете (сотирайте) 25 минути, докато оризът стане кафяв и хрупкав.
В друг тиган сипете зехтина и в него задушете лука на кръгчета, канелата (леко начупена), чесновото брашно и чилито. Бъркайте няколко минути, докато чилито започне да пука, а чесновото брашно полепне по лука. Сложете останалата 1 чаша ориз в тенджера и варете около 20 минути. Последните 5 минути покрийте с капак.
Когато и двете порции ориз са готови, ги смесете. Добавете зърната нар.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп