Банички с риба тон

Банички с риба тон Лакомник

Вкусна идея за закуска само за 30 минути

Банички с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г риба тон от консерва

1 глава лук

100 г настърган кашкавал

2 с.л. ситно нарязан магданоз

сол на вкус

черен пипер на вкус

1 ч.л. горчица

450 г бутер тесто

1 жълтък за намазване

1 яйце

1 с.л. сусам

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Изцедете рибата от маслото. Запържете ситно нарязания лук, добавете рибата, кашкавала, магданоза, сол, черен пипер и горчицата. Разбъркайте добре и оставете да се охлади. Разточете тестото, намажете го от единия край с разбитото яйце, а от другата страна сложете от плънката по цялата дължина на кората. Завийте на руло, намажете с жълтъка, поръсете със сусама и запечете в умерено загрята фурна за 15-20 минути. 

Още по темата
Още по темата
Бутер банички с кайма
Каймата се запържва с лука, солта, черния пипер, 1яйце и магданоза. Оставя се да изстине. От тестото се нарязват правоъгълници. В средата на всеки се слага от плънката...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц