Банички с кашкавал и сирене
Приготвяне
1 час
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Размразеното вече тесто оформяме на малки топчета с големина на юмруче. Разточваме ги или разтягаме с дебелина 0,5 см.
Във всяко от тях слагаме в едната половина смес от разбитите яйца и сиренето. Нарязваме половината кашкавал на тънки правоъгълничета и слагаме по две парченца във всяка баничка при сиренето. Завиваме ги с другата половина от тестото и притискаме с пръсти да се залепи хубаво.
Нареждаме баничките в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Намазваме ги с разбития жълтък и поръсваме с останалата част от кашкавала, който е рендосан на едро ренде. Пече се на умерена фурна, като покриваме тавата с алуминиево фолио, за да не изгори кашкавалът.
Когато почти са готови, отстраняваме фолиото и печем до златист цвят.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп