Вкусна и ароматна закуска за 30 минути
Сиренето предварително се обезсолява, като се накисва за 1 час в студена вода. След това в подходящ съд се слагат разбитите яйца, натрошеното сирене, киселото мляко, брашното, олиото и бакпулверът. Сместа се разбърква добре, докато се оформи хомогенен пълнеж.
Готовите кори се вземат по две и се нарязват с остър нож на осем продълговати ленти.
Върху тях се разстила част от пълнежа. Всяка лента се залива с малко разтопено краве масло и се навива в триъгълна форма, като се започне от единия край на лентата. Той се свива по диагонал и след това се навива зигзагообразно, докато дойде краят на лентата. Баничките се нареждат в намаслена тава. Намазват се с разбития жълтък. Ако е останало разтопено краве масло, с него се залива всяка приготвена баничка. Пекат се във фурна, загрята до 200°С. След леко зачервяване се допичат на 150°С, докато получат смесен златистожълт и червеникавокафяв цвят. Поднасят се топли с кисело мляко или айран.