Баница с макарони и сирене
Лесна и апетитна закуска за всеки ден
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сварете макароните според указанията на опаковката. Отцедете ги от водата, в която са се варили, и ги изплакнете със студена вода, след което отцедете отново. В по-голяма купа натрошете сиренето, добавете яйцата, олиото и газираната вода, и объркайте всичко с вилица. Ако е необходимо, прибавете сол, в зависимост от солеността на сиренето. Към тази смес добавете отцедените макарони и разбъркайте, за да се поемат хубаво от сместа. Изсипете всичко в намазнена тавичка и разстелете равномерно. Печете в продължение на около 20-25 минути в предварително загрята на 180С фурна. Преди да извадите баницата по желание поръсете с кашкавал и върнете във фурната за 5 минути.
Още по темата
Корите се накъсват на тънки ивици. Яйцата се разбиват, добавят се бакпулверът, сиренето, олиото и газираната вода. Корите се разделят лента по лента и на 3-4 пъти се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп