




Натрошаваме бисквитите в блендер, прибавяме маслото и смесваме добре. Изсипваме така подготвената смес в предварително намаслена откопчаваща се форма или в тава с намаслена хартия за печене, разстиламе. В отделна купа разбиваме изварата със захарта и ванилията до кремообразна смес. Прибавяме млякото, брашното, яйцата и жълтъка, разбъркваме добре. Най-накрая прибавяме намачканите банани, смесваме добре. Загряваме фурната на 160 градуса. Изливаме изварената смес върху бисквитения блат. Увиваме си формата с домакинско фолио, защото ще печем на водна баня, за да не проникне вода във формата с кейка. Поставяме формата в друг съд, в който наливаме вода. Печем 45-50 мин. Изваждаме от фурната, охлаждаме за 1 час на стайна температура и прибираме в хладилника за 6 часа или за през нощта.
