




Фурната се загрява на 180 градуса. Брашното, содата и солта се смесват и се пресяват заедно в отделна купа. В друга купа се разбиват захарта заедно с маслото. Прибавят се пюрираните банани, яйцата и киселото мляко. Добре се разбъркват. Прибавя се пресятото брашно и се разбърква, но не много дълго време (иначе кексът ще стане много плътен). Шоколадът се разтопява на водна баня и леко се охлажда. Към шоколада се прибавя една чаша тесто и се разбърква. В намаслена правоъгълна тава за кекс или друга подходяща се редят светлото тесто и тъмното на пластове. С помощта на нож се правят вълнообразни движения в тестото. Пече се около 1 час и 15 минути или докато клечката, забита в средата на кекса излезе суха.
Може да добавите счукани орехи при разбъркване на тестото или да украсите с филирани бадеми преди печене отгоре.
