




За блата разбийте хубаво яйцата и захарта, добавете брашното, бакпулвера и настърганата лимонова кора. Сместа се разстила в голяма правоъгълна тава, застлана с хартия за печене. Изпича се в умерено загряна фурна до готовност. За да приготвите крема, смесете всички продукти в подходяща тенджера. Бъркайте на умерен котлон, докато кремът се сгъсти. Всички продукти за крема се смесват в тенджера. Слагат се на тих огън да се сгъстят при непрекъснато бъркане. Единият банан се пюрира и се разбърква към вече готовия крем. Намажете изпечения блат с крема и в средата сложете цели обелени банани. Завийте внимателно на руло, като постепенно отлепяте хартията и накрая пристегнете рулото с нея. Сложете в хладилник за 2 часа, след това намажете отгоре с останалия крем и по желание поръсете с малко ядки.
