Бадемови целувки
Евтини и вкусни сладки за празници и делници
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържете бадемите в сух тиган и ги запържете на среден огън, като периодично разбърквате и ги пасирайте. Разбийте белтъците на твърда пяна, добавете лимоновия сок и отново разбийте. Добавяйте захарта на етапи като при всяко добавяне разбивате добре с миксера, така че да се поеме и да се разтвори добре захарта. Прибавете пасираните бадеми и разбъркайте внимателно. Загрейте фурната до 150 градуса и с лъжица сложете върху намаслена хартия за печене от получената смес. Върху всяка целувка сложете цял бадем и запечете за около 90 минути при 100 градуса.
Още по темата
Почистете добре гроздето и го пасирайте заедно със захарта, като оставите няколко цели грозда за украса. Прибавете сметаната, лимоновия сок и разбийте добре за да...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп