Бадемови топчета
Бързи и лесни домашни бонбони
Приготвяне
40 мин
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бадемите се накисват в кипяща вода и се обелват. Изсушават се и се смилат. Смесват се със захарта, белтъка и ванилията. От полученото тесто се правят топчета колкото малък орех и се овалват в кристална захар. Могат да се оформят ягодки, които се потапят в оцветена в червено вода и се овалват в кристална захар. Не се пекат.
Още по темата
Жълтъците се разбиват със захарта, прибавят се към млякото и се слагат на огъня. Бърка се да се посгъсти и се оставя да изстине. Размесва се със сметаната и бадемовото...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп