Аспержи по фламандски

Аспержи по фламандски Лакомник
Аспержи по фламандски
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г аспержи

2 яйца (твърдо сварени)

125 г масло

4 с.л зелен лук (ситно нарязан)

4 с.л. магданоз (ситно нарязан)

черен пипер

сол

Начин на приготвянe

Аспержите се измиват добре и твърдият долен край се отрязва и изхвърля. Сваряват се в подсолена вода около 15 мин. и се изваждат да се отцедят, като се запазват топли.

Яйцата се разрязват, жълтъкът се отделя от белтъка и всяко поотделно се натрошава на ситно. Маслото се разтопява в тиган и се подправя със сол и пипер. Аспержите се подреждат в плоска чиния, заливат се с разтопеното масло и се аранжират по края с яйцата. Отгоре се поръсват със ситно нарязаният лук и магданоз.

Сервира се топло, като предястие.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц