Аспержи по фламандски
Приготвяне
30 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Аспержите се измиват добре и твърдият долен край се отрязва и изхвърля. Сваряват се в подсолена вода около 15 мин. и се изваждат да се отцедят, като се запазват топли.
Яйцата се разрязват, жълтъкът се отделя от белтъка и всяко поотделно се натрошава на ситно. Маслото се разтопява в тиган и се подправя със сол и пипер. Аспержите се подреждат в плоска чиния, заливат се с разтопеното масло и се аранжират по края с яйцата. Отгоре се поръсват със ситно нарязаният лук и магданоз.
Сервира се топло, като предястие.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп