Асеновградски сармички



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

12

Начин на приготвянe
От зелките се избират по-тежките листа. Нарязват се на правоъгълници с големина 7 х 4 см.
Каймата, оризът, доматеният сок и подправките се омесват добре. Във всяко правоъгълниче се поставя по 1 с.л. от сместа и се навива на рулце, а краищата се завиват. Нареждат се в тенджера, поливат се с олио и разтворен бульон или с 1 1/2 ч.ч. вода. Натискат се с чиния (с дъното нагоре). Варят се 25 мин след завирането.
По същия начин се правят и лозовите сармички. Разликата е, че се прибавят 5-6 листенца джоджен, нарязан на ситно или 1 ч.л. сух.
Приятен апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп