Артишок с бакла и копър

Артишок с бакла и копър Лакомник
Артишок с бакла и копър
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 лимона

4 глави артишок

800 г бакла

100 мл зехтин

4 малки лукчета, обелени

900 мл зеленчуков бульон

1 ч.л. захар

1 връзка пресен копър, наситнен

4 с.л. цедено мляко (или готварска сметана)

Начин на приготвянe

В купа сипете вода и изцедете 1 лимон. Почистете артишока от пънчетата, отстранете външните листа и го потопете във водата, за да избегнете оцветяването.

Обелете баклата и пуснете зърната във вряща вода. Оставете на поври 5 минути и отцедете. След като се охладят, махнете кожата от зрънцата.

Загрейте зехтина и сотирайте лукчетата за 10-15 минути на бавен огън. Добавете баклата, бульона и захарта. Изстискайте другия лимон в тигана и оставете да къкри още 10 минути. Добавете артишока, покрийте и оставете да къкри още 20-30 минути, докато се свари и омекне. Оставете да се охлади и тогава отцедете зеленчуците от соса. Сервирайте топло, поръсено с копър и с лъжица мляко.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц