




Разтворете маята в малко топло мляко, прибавете захарта и няколко лъжици брашно да стане кашичка. Оставете да втаса. Аз слагам съда в съд с топла вода, за да стане по-бързо. В съд сложете брашното, останалото мляко и кваса. Замесвате средно меко тесто. Замесете на плот, като топите ръцете в разтопеното масло, докато усвоите цялото количество. Оставете на топло да удвои обема. Аз включвам фурната на 50 градуса да загрее и я изключвам. Поставям тестото вътре. Като втаса, леко го замесвам и го разделям на 8 топки. Оставям топките още 15 мин, завити с кърпа да почиват. През това време кълцам чесъна, нарязвам на ситно магданоза и разбърквам с мекото масло. Всяка топка разплесквам с ръка и я навивам на руло. Редя ги в голяма намаслена тава. С нож разрязвам всяко руло по средата да се получи нещо като джоб. Всяко джобче мажа със сместа. С четка нанасям навсякъде върху багетите разбитото яйце. Слагам ги в студена фурна и включвам на 180°С. Пече се до зачервяване.
