Арменска мусака с шницели



Приготвяне
60 минути
Порции

8

Начин на приготвянe
Изпържете шницелите по 3 минути от всяка страна в олиото. Опечете и избелете патладжаните, изкиснете ги в студена вода, за да се отмият оксалатите. Отцедете ги. Счукайте ги в дървена гаванка или ги пасирайте с миксер, прибавяйки олиото от пърженето. В йенски съд поставете половината от патладжаните, наредете шницелите, обеления чесън, подправките, нарязания магданоз. Покрийте с останалия патладжан. Най-отгоре наредете нарязаните на кръгчета домати и нарязаното на дребно охладено краве масло. Вариант - покривате с настъргани домати. Печете във фурна.
Още по темата

Сварете картофите с чесъна в подсолена вода за 10 минути. Отцедете и запазете бульона. Намачкайте с 1/4 ч.ч. зехтин и 2 ч.ч. от бульона. Подправете със сол и черен...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп