Арабско реване
Сочен сладкиш с вкус на екзотика и нежност
Приготвяне
60 мин
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Най-напред се приготвя сиропа от изброените продукти (без ванилията), сипани в тенджерка, поставена върху котлона. Бърка се непрекъснато, докато се разтопи захарта. След като стане готов и го дръпнем от огъня, добавяме ванилията и разбъркваме. Разбиваме киселото мляко със содата и прибавяме разбърканата захар с какаото. Внимателно се прибавя брашното, разбърква се и се изсипва в намазнена и поръсена с брашно тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура. Докато е още топло реването, след като се извади от формата, се нарязва на квадратчета или ромбове и се залива с изстиналия сироп.
Още по темата
В киселото мляко се слага хлебната сода захарта, гриса и ванилията всичко се обърква добре. Маслото се разтапя на тавата в която ще се пече и се изсипва сместа.
Пече...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп