




Загрейте фурната на 130 градуса. Намазнете 2 малки форми с по 6 купички за пудинг или керамични купички (или стандартна форма за пудинг с 8 дупки и 1 квадратна керамична купа). Нарежете пергаментова хартия според формите.
Настържете кората на портокала. Отделно в чаша смесете сока на портокала с вода, така че да получите половин чаша сок. Смесете с кората и добавете захарта, яйцата, бирата. Разбъркайте добре. Добавете брашното, солта, индийското орехче, ябълката, мазнината и бадемите. Бъркайте до пълно смесване. Сипете и стафидите и сушените плодове.
Разпределете тестото в приготвените съдове, като ги пълните до 2/3 от формите. Покрийте с пергаментова хартия. Покрийте стегнато с фолио и покрийте с капака на формите за пудинг (ако ползвате купички, просто сложете втори пласт фолио). Поставете формите (първо едната, после другата) в тава, пълна до половина с вода и печете около 4 часа.
* Този пудинг се приготвя днес най-често само на Коледа.
