Анасонов хляб от спелта

По-интересна идея и здравословна идея за домашна рецепта


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Смесете 3/4 ч.ч. от брашното с половината вода. Сместа се оставя да престои на стайна температура 8 часа. От нея се получава закваска за хляб. Смесете закваската с останалите продукти много добре (може и с миксер). Вземете тестото в ръце и омесете няколко пъти. Оформете в 2 или 3 малки хлебчета в зависимост от формата ви за печене. Оставете да втасат на стайна температура около половин час. Печете на 200 градуса в намаслена и набрашнена тава или върху хартия за печене около 20 минути или до получаване на златисто-кафява коричка. След като извадите хляба, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекне.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп