Алфредо Торес: Мога да правя само шопска салата

Алфредо Торес: Мога да правя само шопска салата Лакомник
Алфредо Торес: Мога да правя само шопска салата
Автор:Лакомник

Апетитният кубинец Алфредо Торес, който отново се превъплъти в жури в шоуто “Денсинг Старс”, признава, че единственият български специалитет, който му се удава, е шопската салата. За пореден път ненадминатият специалист оценява танцуващи звезди заедно с Галена Великова и Илиана Раева. 

Алфредо споделя, че нашите гозби са сложни за него. След уморителните лайвове на танцувалното шоу по Нова телевизия той още имал енергия да прави какво ли не. Едно от любимите му занимания било да готви традиционни кубински ястия. Винаги гледал да добави лук и орехи. “Тази комбинация е невероятна”, категоричен е той.

Признава, че е предал рецептите и на любимата си съпруга Гена. Пластичният танцьор създавал истинска фиеста около себе си, дори и когато влиза в кухнята. Но Гена отдавна е свикнала и го обича такъв, какъвто е. Двамата са заедно от доста време.

Торес е израснал в голяма фамилия в Куба. Имал четири сестри и един брат. Често изхранването им било проблем и менюто се състояло само от риба. Затова и в семейството им останало поверие, че ако има една рибешка опашка, всичко ще бъде наред. Години по-късно той самият вече има шест деца, пет от които момичета. Две от тях не живеят в България.

Останалите малчугани обаче са тръгнали активно по пътя на татко си по отношение на танците. Торес признава, че от малки ги карал да спортуват. Затова 11-годишният Шон вече е добър не само на дансинга, но и в боксовата зала. Тренира редовно и се радва на успехи. Останалите деца на Алфредо - и трите момичета, наблягат на салсата. Като по-малки искали да станат балерини, но бързо се отказали. Самият Алфредо си спомня, че не можел без танци. Понякога това му коствало добрите оценки в училище. “Сега държа моите деца да се справят добре с уроците”, разказва гордият татко.

Когато се събере цялото семейство у дома, Гена често приготвя и нещо кубинско. “Жена ми вече знае как да прави различните специалитети на Куба. Вече се включвам само за да помагам”, гордее се пластичният чужденец. “Ако става дума за българско ястие – там тя е майсторът”, категоричен е той. Признава обаче, че не може да хапне всичко, което му предлагат в България. “Не мога да сложа в устата си шкембе чорба или пък мусака”, разказва Алфредо. И двете манджи му се виждали твърде мазни. Въпреки това не пропуска да опита нещо панирано или пържено като крокети например. “Могат да са от риба, от пиле или от зеленчуци, няма значение”, казва той. Гледа винаги да се прибере навреме, когато любимата му Гена е готвила пълнени чушки, защото ги обожава.

Когато той хване ножа, за да сготви някое месо обаче, често ползва лимон и портокал. Казва, че убиват вкуса дори и на крехките меса. “По този начин, когато се храниш, мислиш за готвача”, шегува се даровитият кубинец. И споделя, че се радва например на конгрис. Това е ястие, което в родината му се сервира подобно на нашия хляб. Прави се от ориз и черен боб.

Алфредо е изключително взискателен към бананите, които хапва у нас. В Куба се е нагледал на качествени плодове и казва, че тези, които се продават у нас, стават само за готвене.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц