Водещата на "X фактор" Алекс Раева изглежда великолепно, но определено не е привърженик на строгите диети. „Голям чревоугодник съм. Ходя на фитнес, правя упражнения, натоварвам се максимално. Сега правя по 100 лицеви опори наведнъж и най-важното – след подобно натоварване мога да ям каквото си поискам", признава Алекс. Приятелят й DJ Дончо е голям късметлия, защото често вечер го очакват различно кулинарни изкупения. Раева се справя блестящо както с различни месни ястия, така й с постните лозови сармички, които приготвя.
Необходими продукти:
лозови листа
сол
черен пипер
чубрица на вкус
1 с.л. червен пипер
1 морков
1 връзка копър
3 стръка пресен лук
250 мл доматен сок
150 г сирене
150 мл олио
2 ч.ч. ориз
100 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
Лозовите листа се попарват за 2 минути във вряла вода. Лукът и дръжките на копъра се нарязват, а морковът се настъргва, след което се запържват в олиото. След като омекнат зеленчуците към тях се прибавя оризът, който също трябва малко да се запържи. Налива се доматеният сок и 3 ч. ч. гореща вода. Слагат се сол, черен пипер и чубрица и се оставя на по-бавен огън. Когато оризът почти е поел водата, се добавя натрошеното сирене и останалата част от копъра. Изключва се котлона и се оставя докато попие цялата вода. След това се завиват сармите и се нареждат в тенджера. Наливат се 4 ч.ч. вода и се слагат на бавен огън докато заври, след това се варят 20 минути. По желание може да се направи запръжка. На предварително загрят котлон се слагат 50 мл олио с 1 с. л. червен пипер и постоянно се разбърква, докато червеният пипер леко потъмнее. С получената смес се заливат сармите и са готови за сервиране.