Агнешко руло
Интересна и лесна идея за вечеря с крехко месце
Приготвяне
3 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Бутчето се начуква, изважда се костта и се разстила като шницел. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и се набожда на няколко места със скилидки чесън. Твърдо сварените яйца се подреждат в тясната страна на разстланото месо и около тях се слагат парченца сланина, моркови и скилидки чесън. Бутчето се завива на руло, завързва се добре и се пържи от всички страни в мазнината. Залива се с 3 ч.ч. гореща вода, в която се слагат чесън, моркови, парченца сланина, чубрица, виното и се оставя да ври, докато омекне месото. След това се прави запръжка с брашното и червен пипер, залива се отгоре и се оставя да поври още малко. Месото се поднася нарязано на филии и полято със соса.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп