Агнешко руло

Агнешко руло Лакомник

Интересна и лесна идея за вечеря с крехко месце

Агнешко руло
Време за приготвяне
Приготвяне
3 часа
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1,5 кг агнешко бутче

3 яйца

1 к.ч. вино

65 г масло

1 парче сланина

1 с.л. брашно

2-3 моркова от туршия

3-4 глави чесън

сол

черен пипер

червен пипер

чубрица

магданоз

Начин на приготвянe

Бутчето се начуква, изважда се костта и се разстила като шницел. Поръсва се със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и се набожда на няколко места със скилидки чесън. Твърдо сварените яйца се подреждат в тясната страна на разстланото месо и около тях се слагат парченца сланина, моркови и скилидки чесън. Бутчето се завива на руло, завързва се добре и се пържи от всички страни в мазнината. Залива се с 3 ч.ч. гореща вода, в която се слагат чесън, моркови, парченца сланина, чубрица, виното и се оставя да ври, докато омекне месото. След това се прави запръжка с брашното и червен пипер, залива се отгоре и се оставя да поври още малко. Месото се поднася нарязано на филии и полято със соса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц