Агнешко бутче със сусам

Агнешко бутче със сусам Лакомник
Агнешко бутче със сусам
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешко бутче

100 г масло

1 лимон

1 портокал

1 ч.л. горчица

½ с.л. мед

¾ ч.ч. портокалов сок

1 с.л. сусам

2 ч.л. брашно

¾ ч.ч. бульон

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Настърганата кора на лимона и портокала се смесва с горчицата, сол и черен пипер. Месото се намазва със сместа и се остава да престои 1 час на хладно.Слага се в тава и се залива с маслото. Пече се в умерена фурна ½ час. Медът се разтваря в портокаловия сок и се залива месото. Поръсва се със сусамовото семе и се пече още 1- 2 часа, като от време на време се полива със соса от печенето. Изпеченото бутче се изважда от тавата и сосът се прецежда, слага се в малка тенджерка и се разрежда с бульона. Към него се прибавя на струийка разтвореното с вода брашно. Оставя се на тих огън за 2-3 мин. и се сервира отделно от месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц