Агнешки шиш кебап с орехови и кедрови ядки

Агнешки шиш кебап с орехови и кедрови ядки Лакомник
Агнешки шиш кебап с орехови и кедрови ядки
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г фино мляно агнешко месо

1 ч.л. мента

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. бял пипер

80 г орехи, натрошени

80 г кедрови ядки, грубо нарязани

1 малка чушка, ситно нарязана

80 г гъби, ситно нарязани

100 г моцарела, ситно нарязана

За пюрето:

2 големи картофи, сварени с кожата

2 с.л. таханова паста

2 с.л. кисело мляко

3 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. кимион

1/2 с.л. конопени семена

Начин на приготвянe

Смесете всички съставки и замесете докато заприлича на лепкаво тесто. Оформете шиш кебап, който да е плосък и набодете на шишчета. Замразете ги за 20 минути във фризера. След това ги сложете директно върху загрятата скара. Ако нямате така, може са ги запечете и на тиган без мазнина.

Намачкайте картофите грубо с тахана, киселото мляко, лимоновия сок и кимиона. Поръсете с конопеното семе и сервирайте като гарнитура на шиш кебапа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц