Агнешки шишчета

Агнешки шишчета Лакомник
Агнешки шишчета
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 агнешка плешка
За маринатата:
3 стръка лук
1 стрък чесън
1 к.ч. червено вино
3-4 с.л. олио
1-2 с.л. пресен девесил
1 ч.л. сух джоджен
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. сух розмарин
1/2 ч.л. червен пипер
бял пипер

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на малки парчета, лукът и чесънът - на колелца. Поставят се в купа и се поливат с олиото. Месото се подправя с джоджен, розмарин, сол, черен пипер, червен пипер и девесил. Залива се с червеното вино и хубаво се разбърква. Оставя се да отлежи в маринатата за 10-12 часа. Маринованото месо се нанизва на шишчета. Шишчетата се изпичат на барбекю или грил тиган, като периодично се обръщат и се мажат с маринатата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц