Агнешки шишчета, глазирани в сок от нар

Агнешки шишчета, глазирани в сок от нар Лакомник

Невероятно предложение от арабската кухня за трапезата на Великден

Агнешки шишчета, глазирани в сок от нар
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скилидки чесън, смачкани

200 мл сок от нар

3 с.л. меласа от нар или кафява захар

4 плодове от хвойна, натрошени

10 зърна розов пипер, счукан

800 г агнешко месо, нарязано на кубчета

12 дървени шишчета

За гарнитура:

семената от 2 нара

1 портокал, обелен и нарязан на ситно

2 с.л. портокалов сок

4 стръка зелен лук, ситно нарязан

1 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. сладък червен пипер

1 червена люта чушка, почистена и наситнена

3 с.л. пресен джоджен, ситно нарязан

За глазурата:

4 с.л. мелата от нар или кафява захар

сок от 1 лимон

1 скилидка чесън, смачкана

1 с.л. мед

Начин на приготвянe

Смесете чесън, сок от нар, меласа, плодове от хвойна и розов пипер. Добавете кубчетата агнешко месо и разбъркайте добре. Мариновайте за най-малко 2 часа или в идеалния случай през нощта.

Комбинирайте всички продукти за гарнитурата и оставете за няколко часа в хладилника.

За глазурата смесете също всички съставки и отстранете.

Махнете месото от маринатата и разделете кубчета по-равно за всичките 12 шишчета. Намажете добре всяко с глазурата. Изпечете ги от всички страни на загрята скара, като въртите често месото и всеки път го мажете с глазура. Печете около 10-14 минути в зависимост от големината на кубчетата. Сервирайте веднага с гарнитурата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц