Агнешки кюфтета в сос от шамфъстък



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
На среден огън в сух тиган запечете леко част шамфъстъка до златисто. Оставете да изстине и сложете настрана. Поставете останалата част в кухненски робот и смете фино. Смесете чесъна, тахана и лимона. Добавете водата и разбъркайте добре до гъстотата на боза и фино като крем.
Смесете всички съставки за кюфтетата с изключение на зехтина. Него загрейте и изпържете вътре топчета от сместа с формата на малки кюфтенца. Пържете 8-10 минути до златисто. Сервирайте ги поръсени със запечения шамфъстък и соса.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп