Агнешки котлети с аспержи и сос Уорчестър
Апетитни и крехки, поднесени с прекрасна гарнитура
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Агнешките котлети се запържват в дълбок съд до златист цвят
от двете страни, след което се изваждат и в същата мазнина се задушава нарязания на дребно стар лук и счукания чесън. Добавят се бялото вино, соса Уорчестър, солта, черния пипер и мащерката и се оставя да ври на слаб огън 5-6 минути. След това се добавя кубчето телешки бульон, 2 ч.чаши вода и запържените агнешки котлети, покрива се с капак и се оставя да ври още около 30 минути. Добавят се нарязаните на дребно зелен лук и гъби и се вари още 10-15 минути. Накрая сосът се сгъстява като се добавя на тънка струйка разреденото с 2-3 суп.л. вода царевично брашно при непрекъснато бъркане. Междувременно в отделен съд в леко подсолена вода се задушават аспержите. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с аспержи.
Добър апетит!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп