Агнешка супа с марули

Агнешка супа с марули Лакомник
Агнешка супа с марули
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Илияна Борисова
Лакомник Необходими продукти

1 комплект агнешки дреболии
1 връзка пресен кромид лук
2 жълтъка
1/2 ч.ч. ориз
2 марули
1/4 ч.ч. олио
сок от 1 лимон
1 връзка копър
1 ч.л. черен пипер
сол

Начин на приготвянe

Варим дреболиите 15 мин, след което ги изваждаме, измиваме със студена вода и нарязваме на дребно. Загряваме олиото в тенджера на среден огън и слагаме в нея дреболиите и наситнените марули и лука. Задушаваме 5 мин и ги заливаме с вода. Оставяме ги да врят 30 мин, прибавяме ориза и намаляваме огъня. След 10 мин сваляме от котлона и овкусяваме с черния пипер и сол на вкус. Разбиваме жълтъците с 2 с.л. вода, прибавяме лимоновия сок и отново разбиваме. Добавяме бульона от супата и продължаваме да разбиваме. Сипваме застройката в супата и я слагаме на тих огън, като внимаваме да не заври. Преди да сервираме готовата супа, слагаме копъра.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц