Яхния от телешко месо с лук

Яхния от телешко месо с лук Лакомник

Вкусно домашно ястие с изкусителен аромат за обяд

Яхния от телешко месо с лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

350 г телешко месо

40 г мас

700 г лук

6 г брашно

6 г доматено пюре

2 г червен пипер

80 г домати

6 г чубрица

10 г магданоз

6 г сол

0,2 г черен пипер на зърна

2 дафинови листа

Начин на приготвянe

Нарязаното на порционни парчета месо се изпържва в част от мазнината. След изваждането му в същата мазнина се запържват последователно част от лука, доматеното пюре и брашното. Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с бульон и се посолява. Прибавя се месото и се вари на слаб огън в похлупен съд до полуомекване. Прибавя се останалият лук, нарязан на кръгчета и задушен с останалата мазнина. След завирането на ястието се добавят обелените и дребно нарязани домати, клонче чубрица, черният пипер и дафиновите листа. Ястието ври до пълно омекване на месото и лука. Накрая се поръсва с дребно нарязания магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц