Чийзкейк с вишнап и канела

Чийзкейк с вишнап и канела Лакомник

Интересна рецепта за дерест

Чийзкейк с вишнап и канела
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

пакет и половина обикновени бисквити

125 г масло

канела на вкус

500 г крем сирене

4 яйца

1 ч. ч. кафява захар и още 1 ½  ч.ч. бяла захар

1 пак. ванилия

250 г вишнап

1 ч. ч. вода 

сокът на половин лимон

Начин на приготвянe

Натрошаваме бисквитите на прах и ги смесваме с канелата и размекнатото на стайна температура масло, така че да се получи лепкаво (но не прекалено) тесто. Застиламе средно голяма тавичка с хартия за печене и разстиламе тестото равномерно по дъното.

Разбъркваме захарта, ванилията, яйцата и крема сиренето с миксер до постигане на кремообразна смес, и ги изсипваме върху блата. Печем около 40-50 минути в загрята фурна на около 180 градуса. Кейкът е готов, когато е започнал да става леко златист отгоре, и все още е леко мек на пипане. Не се притеснявайте, при изстиването се стяга.

Докато печем чийзкейка, е време да се заемем с вишнапа. Изчистваме го от костилките и го поставяме заедно с водата, захарта и лимоновия сок да поври на умерен огън, докато сиропът започне да се сгъстява, около 30-40 минути. Оставяме го да престои 2-3 часа, преди да го извадим от сиропа и да го подредим върху самия чийзкейк.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц