Чесново хлебче с кашкавал (стъпка по стъпка)

Чесново хлебче с кашкавал (стъпка по стъпка) Лакомник
Чесново хлебче с кашкавал (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Вероника Филипова, Варна
Лакомник Необходими продукти

За 2 хлебчета
1 ч.ч. топла вода
1 с.л. мед
1/2 пакетче мая
1 ч.л. сол
3 ч.ч. брашно
олио за намазване
300 г кашкавал
1/2 ч.ч. чесново масло

Начин на приготвянe

В купа с миксер сложете водата, маята и меда. Разбъркайте всичко и го оставете на мира в продължение на 5-10 минути. След това се добавят солта и брашното.

След като тестото започне да се отделя от стените на купата, се оставя да почине 5 мин.

 

 

Намажете купата и тестото с олио, покрийте цялото това нещо с кърпа или пластмасова обвивка и го оставете да втаса около час, или докато не удвои обема си. След това се разделя на 2 равни части. Оформете ги като франзели и ги усучете.

 

 

 

 

 

 

 

 

Покрийте ги с найлон и ги оставете за 30 мин на топло да втасат пак.

 

 

Загрейте фурната на 180 градуса и ги печете около 20 мин. През това време се приготвя чесновото масло - като се разтопи, в него се слагат чесън на прах и подправки каквито желаете. Изваждат се хлебчетата от фурната и се намазват с маслото. Връщат се обратно и се пекат 5-7 мин.

 

 

 

 

 

След това се изваждат, изчаква се петнайсетина минути и се правят прорези, в които се слага кашкавалът.

 

 

Запичат се за 5 мин и се сервират топли.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц