Чеснова супа по австрийски

Чеснова супа по австрийски Лакомник
Чеснова супа по австрийски
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 скилидки чесън

2 глави лук

700 мл прясно мляко

700 мл зеленчуков бульон

4 с.л. брашно

1/2 вр. магданоз

100 г масло

франзела

Начин на приготвянe

Чесънът се пресова, а лукът се нарязва на ситно, след което се задушават заедно в маслото. Добавят се бульонът и млякото, а след това и постепенно брашното. Чака се да заври, като се бърка постоянно. Ако брашното образува бучки, може супата леко да се пасира. Нарязват се филийки от франзелата и се изпържват с малко олио. Преди сервиране се добавя магданозът. Гарнирайте с препечените франзели.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц