Хрупкави японски крилца

Хрупкави японски крилца Лакомник
Хрупкави японски крилца
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г пилешки крила

1 ч.ч. соев сос

6 стръка зелен лук, нарязан

1 ч.л. черен сусам

1 с.л. дребен хайвер по избор

1/2 чаша майонеза

1/2 чаша сос терияки или друг готов пикантен сос по избор

1/2 ч.л. сусамово олио

½ ч.л. чили сос

1 голям пакет чипс

оризово или пшенично брашно за овалване

1 ч.л. олио за пържене

Начин на приготвянe

Натрошете чипса на ситни трохи с пасатора или в блендер.

Поръсете крилата със соевия сос и оставете в хладилника за поне 20 минути до 2 часа. Оваляйте крилата в оризовото брашно и ги изпържете в намаслен тиган на умерен огън или намаслена тавичка за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна. Внимавайте да не изгорят, а само да хванат хрупкава коричка.

Разбъркайте сосовете с майонезата и сусамовото олио, докато се комбинират добре.

Сложете готовите крила в тенджера, полейте ги със соса и разклатете добре. Поднесете ги поръсени със сусам, лук, чипс и хайвер.

 

Още по темата
Още по темата
Пилешки крила в специален сос
Загрейте фурната до 180 градуса и запечете за около 20 минути пилешки крила, подправени на вкус. Пригответе соса като смесите меса, соеви сос, пасирания чесън,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц