Френски ябълков пай

Френски ябълков пай Лакомник
Френски ябълков пай
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г масло

4 яйца

1 с.л. ванилова захар

1 щипка сол

1 щипка бакпулвер

150 г брашно

150 г захар

500 г ябълки

4 ч.л. пудра захар

Начин на приготвянe

Разтопете маслото и оставете леко да се охлади, докато белите ябълките. Нарежете ги на филии. Прибавете към маслото захар, яйцата, ванилията, сол, бакпулвера, брашното, яйцата и разбъркайте добре, докато оформите тесто. Поставете го в намаслена и набрашнена тава.

Наредете внимателно ябълките върху заравненото тесто, поръсете със захар и запечете за около 35-40 минути или до готовност на умерена фурна - 170 градуса. Оставете леко да се охлади и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц