Торта “Парфе”

Торта “Парфе” Лакомник
Торта “Парфе”
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Галя Николова, Кубрат
Лакомник Необходими продукти

1 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
6 яйца
4 пакетчета желатин
4 с.л. брашно
1 пакетче(125 г) масло
1 ч.ч. едро смлени орехи
2 с.л. какао
3 ванилии

Начин на приготвянe

Прясното мляко се сварява. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци, като се разбиват поотделно. От свареното мляко се отделя 1 чаена чаша, поизстинала, с която се залива желатинът, за да набъбне. Брашното се размива с малко вода, за да стане гъста каша. Към свареното мляко се прибавят захарта, разбитите жълтъци и брашното на каша. Като започне да се сгъстява, се сваля от котлона и тогава се прибавят маслото, разбитите белтъци и набъбналият желатин. Разбърква се добре да стане еднородна смес. Сместа се разделя в три купички, като в първата купичка се добавя какаото, във втората купичка се добавя ванилията, в третата купичка се добавят смлените орехи. Във форма за кекс, предварително намокрена с вода, се изсипва сместа последователно от 1-ва, 2-ра и 3-та купичка. Формата се слага в хладилник за няколко часа, за да стегне. След това се обръща в табла. Става разкошна торта!

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц