Торта „Павлова” с червени плодове

Торта „Павлова” с червени плодове Лакомник
Торта „Павлова” с червени плодове
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Евелина Лазарова, с. Камен
Лакомник Необходими продукти

За тортата:

5 белтъка

250 г захар

1 ч.л. оцет

1 ч.л. нишесте

За глазурата:

400 мл сладкарска сметана

плодове, ягоди и/или манго

босилек 

Начин на приготвянe

Белтъците се разбиват много твърдо, прибавят се захарта (бие се), оцетът и нишестето. Сместа се изсипва във форма за торта и се пече точно 75 мин в предварително загрята фурна на 150 градуса. Изважда се и се оставя да изстине. Сметаната се разбива твърдо и с нея се покрива цялата торта. Украсява се с плодове и нарязан с ножица босилек.

Уникална е!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц