Телешки кебап с ориз

Телешки кебап с ориз Лакомник
Телешки кебап с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

0,5 кг крехко телешко месо

40 г мас

60 г лук

6 г брашно

10 г доматено пюре

6 г сол

100 г ориз

0,4 г черен пипер

Начин на приготвянe

Нарязаното на кубчета месо се изпържва в сгорещената мазнина. Прибавят се последователно и се изпържват дребно нарязаният лук, доматеното пюре и брашното. Влива се вода за разреждане на запръжката. Кебапът се посолява и се подправя с черен пипер, след което се задушава на слаб огън.

Оризът, почистен и измит, се изпържва в сгорещената мазнина, залива се с вода в съотношение 1:3, посолява се и се подправя с черния пипер, след което се задушава във фурна до поемане на водата.

Поднася се по следния начин. В разливна лъжица се слагат 5–6 парчета месо. Върху тях се сипва ориз и леко се притиска. Лъжицата се обръща върху чинията и ястието се полива със соса от кебапа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц