Сьомга с ананасов сос

Сьомга с ананасов сос Лакомник
Сьомга с ананасов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 стека от сьомга

1 зелен лимон

2 стръка босилек

зехтин

сол

млян черен пипер

За соса:

свеж ананас

червен сладък лук

лайм (зелен лимон)

пресен босилек

зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвянe

Зеления лимон (лайм) се почиства от кората, която се запазва за соса. Сока на рибата се отцежда, а сьомгата се намазва със зехтин, слага й се сол и черен пипер. Към рибата се прибавя нарязания на половина лайм и малко от босилека. Оставя се да престои около 15 минути. През това време лукът се нарязва на дребно. Ананасът се нарязва на малки кубчета и се обърква като се добавя и кората и ½ ч. л. сок от лайма, сол, черен пипер, малко ситно нарязани листа от босилек, малко зехтин. Оставя се да престои в хладилника. Рибата се запича във фурната на 170 градуса за не повече от 15 минути. Много трябва да се внимава да не се пресуши. Рибата се поднася залята със соса и украсена с няколко листа от босилека.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц