Соленки „Гъбки”

Соленки „Гъбки” Лакомник
Соленки „Гъбки”
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

250 г сирене

250 г масло

300 г брашно

1 яйце

Начин на приготвянe

Сиренето се стрива и към него се прибавя маслото. Разбърква се добре и се слага брашното. Омесва се тесто и се оставя да престои една нощ. От престоялото тесто се правят две топки. От тях се разточват две кори с дебелина 0,3 см. С малка чашка се изрязват кръгчета, а след това с още по-малка други кръгчета, но същия брой. По-големите кръгчета се намазват с разбит жълтък и отгоре се слагат по-малките, след това се намазват с разбит белтък. Нареждат се в намазнена тава и се пекат до бледожълт цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц