Солени кифлички

Солени кифлички Лакомник
Солени кифлички
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

½ кг брашно

1 масло

150 г сирене

150 г кашкавал

1 ч. ч. кисело мляко

1ч. л. сода

1ч. л. сол

Начин на приготвянe

Сиренето, кашкавалът и маслото се настъргват на едро ренде. Прибавят се към киселото мляко със содата, солта и брашното. Омесва се тесто и се оставя да престои в хладилник 2-5 часа. От него се прави топка колкото юмрук и се разточва кора, дебела 0,5 см. Тя се нарязва на 8 парчета. Всяко парче се навива отвън навътре и се получава кифличка. Нареждат се в тава и се пекат на силна фурна: 5 мин – 250 градуса, 5 мин – 200 градуса, до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц