Солена торта от гофрети

Солена торта от гофрети Лакомник
Солена торта от гофрети
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Петя Вълканова, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

За гофретите:
2 яйца
2 ч.ч.прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
Продукти по избор:
сирене
кисели краставички
колбас
варени яйца
шунка
кашкавал
майонеза или лютеница

Начин на приготвянe

От продуктите се прави тесто, което е малко по-гъсто от боза, от което се изпичат гофрети на гофретник. Готовите изпечени гофрети се подреждат една върху друга, като между тях се поставят различни продукти по избор: сирене, кисели краставички, колбас, варени яйца, шунка, кашкавал.

Всяка гофрета се намазва с майонеза или лютеница, върху нея се поставя продукт от изброените и се слага нова гофрета. Общо са 5 или 6 гофрети, оформени във вид на торта, като последната, след като се постави, се намазва отвсякъде с майонеза и се украсява по избор: с маслини, моркови, червени чушки, кисели краставички и др.

Гофретите може да бъдат намазани само с лютеница и със сирене между тях и пак направени във вид на торта.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц