Солен кекс с пълнеж

Солен кекс с пълнеж Лакомник
Солен кекс с пълнеж
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Добринка Петкова, Мездра
Лакомник Необходими продукти

За тестото:
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
50 мл олио
250 г брашно
бакпулвер

За пълнежа:
200 г гъби
1 глави лук
1 настърган морков
магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвянe

Продуктите за плънката (лук, морков, гъби - нарязани на дребно, магданоз и подправките) се запържват и се оставят да изстинат. Яйцата се разбиват на пяна. Брашното се смесва с бакпулвера. Към яйцата се добавят киселото мляко, олиото и малко сол. Разбърква се, прибавя се постепенно брашното, като се бърка внимателно. Към гъбената смес се прибавят 2 с.л. от кексовото тесто и се разбърква. Изсипете тестото в продълговата тавичка, застлана с хартия за печене. По средата изсипете гъбената смес, като леко натиснете надолу, до дъното. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути. Оставете да се охлади и нарежете. Получава се невероятен вкус!

Забележка: С продуктите за пълнежа може да импровизирате и да добавите каквото обичате.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц