Содена питка

Содена питка Лакомник
Содена питка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. кисело мляко

1 с.л. олио

1 к.л. сода

1 к.л. сол

около 400 г брашно или колкото поеме

Начин на приготвянe

Смесете млякото, солта и олиото. Прибавете сместа към брашното и омесете първо с лъжица, а после с ръце. Месете докато в тестото се получат шупли. Оформете питка и печете на предварително загрята фурна на 180 градуса. След като извадите питката, поръсете с вода и покрийте с кърпа, да омекне.

 

* Содената питка се прави винаги по време на пости. Може да се приготви и само с вода, без кисело мляко при по строг пост. Такава пита се меси и на Бъдни вечер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц