Свинско филе с кнедли

Свинско филе с кнедли Лакомник

Апетитно и питателно ястие за специална вечеря

Свинско филе с кнедли
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско филе

2 глави лук

1 с.л. брашно

5 с.л. олио

сол

черен пипер

За кнедлите:

3 филии хляб

1 ч.ч. брашно

1 яйце

1 ч.ч. прясно мляко

60 г масло

сол

Начин на приготвянe

Нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се филето, малко вода, сол, черен пипер и се вари на тих огън до сваряване на месото. Изважда се, оставя се да изстине и се нарязва на филийки. Кнедлите се приготвят, като хлябът се нарязва на кубчета и се запържват в маслото. От брашното, яйцето, млякото и щипка сол се замесва тесто, в което се забъркват и кубчетата хляб. От тази смес се оформят две рула, които се пускат в кипяща вода и се варят 30 мин. Изваждат се и докато са топли, се режат на филийки. Филето се сервира с няколко филийки кнедли и се заливат със сос от задушаването на месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц