Свинско с плодова гарнитура

Свинско с плодова гарнитура Лакомник
Свинско с плодова гарнитура
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За месото:

1 1/2 ч.ч. нарязан зелен лук

1/4 ч.ч. винен оцет

3 с.л. кафява захар

2 с.л. зехтин

2  с.л. лимонов сок

2 с.л. соев сос

1 ч.л. сол

1 ч.л. бахар

3/4 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. черен пипер

2 скилидки чесън, обелени

1/4 ч.л. лют пипер

800 г свинско филе

зехтин

За гарнитурата:

2 ч.ч. нарязан на ситно ананас (може от консерва)

3/4 ч.ч. ситно нарязани узрели сини сливи

2 с.л. нарязана прясна мента

1 с.л. ябълков оцет

1 с.л. мед

2 ч.л. настърган джинджифил

1 ч.л. соев сос

Начин на приготвянe

Комбинирайте първите 13 продукта в блендер или купа и пасирайте до получаване като стане гладка смес. Поставете в плик за готвене (по възможност от тези, които се затварят). Сложете в него месото и разклатете да бъде покрито равномерно. Мариновайте в хладилник 8 часа, като може да го обръщате от време на време.

Пригответе грил скара или на дървени въглища. Отстранете маринатата от месото. Напръскайте скарата с мазнина. Нарежете месото на тънки парчета и го изпечете.

За гарнитурата смесете ананаса и останалите продукти в купа, разбъркайте добре. Сервирайте с месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц