Свински руладини с бекон и сметана

Свински руладини с бекон и сметана Лакомник

Изкусително ястие с крехко филенце за обяд

Свински руладини с бекон и сметана
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г свинско контрафиле

150 г бекон, нарязан на тънки ленти

1 голяма глава кромид

250 г гъби

1 с.л. масло

сол и черен пипер на вкус

1-2 с.л. олио

клечки за зъби

За соса:

300 г заквасена сметана

1 с.л. дижонска горчица
100 мл гъбен бульон

100 мл бяло вино

Начин на приготвянe

Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7-8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински найлон и се начуква леко. Подправя се на вкус със сол и пипер.

В малка тенджера сваряваме гъбите за около 10 минути, след като се охладят се нарязват на тънки парчета. В тиган запържваме нарязаната на полумесеци глава лук с маслото до прозрачност, добавяме гъбите и подправяме на вкус.

Върху всяко парче контрафиле слагаме парче бекон, лъжичка от плънката, навиваме и забождаме с клечка за зъби. Нареждаме в намазана с олио тава. Ако остане от плънката - изсипваме и нея в тавата. В купа разбъркваме сметаната, горчицата, бульон от гъбите и вино, сол и пипер на вкус. Изсипваме сместа върху месото в тавата, покриваме с алуминиево фолио и поставяме във фурната. Печем на 200 градуса около час, след като ястието е завряло. Махаме клечките за зъби преди сервиране.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц